Aktuelle norske kunstnere

Det norske kunstnermiljøet er aktivt, og mange norske kunstnere har blitt berømte langt utenfor landets grenser. Marius Engh er en norsk kunstner som er bosatt i Berlin og Oslo. Han jobber med både installasjoner, tekster og fotografier, og kunsten hans klassifiseres som nykonseptualisme. Mange av installasjonene hans er variasjoner over hverdagslige objekter og situasjoner.

Sverre Wyller er en norsk maler og grafiker som er bosatt i Tyskland. Blant verkene han er kjent for, er Paterson-prosjektet, som består av en serie på 10 malerier malt over 10 år. Ida Ekblad jobber innen mange sjangere, som gatekunst, poesi, foto, musikk, maleri og skulptur. Ofte kombinerer hun flere kunstformer. Hun er kjent for en uhøytidelig omgang med materialene. Ekblad har gjort seg bemerket internasjonalt gjennom mange utstillinger. Hun var eneste norske kunstner på den 154. Venezia-biennalen i 2011, og kunsten hennes er innkjøpt av mange gallerier og foretak.

Pushwagner er en av de største og mest kjente samtidskunstnerne i Norge. Han ble født Terje Brofos, men tok senere kunstnernavnet Hariton Pushwagner. Han er inspirert av popkunst. Pushwagner har vært kunstner i mange tiår, men det var først i 2008 han fikk sitt store gjennombrudd. Da deltok han blant annet på den femte Berlin Biennalen og den 16. biennalen i Sydney. I 2012 hadde Pushwagner sin første soloutstilling utenfor Norge. Det skjedde i byen Milton Keynes, nord for London.