Henie Onstad Kunstsenter

På idylliske Høvikodden i Bærum sør for Oslo finner vi Henie Onstad Kunstsenter. Dette er en privatsamling som ekteparet Sonja Henie og Niels Onstad åpnet for allmennheten i 1968.

Godt besøkt kunstsenter

Du kjente kanskje straks igjen Sonja Henies navn, kunstløperen vår som også har en egen statue utenfor Frogner stadion i Oslo og som er kjent for sine tre OL-gull og hele 10 VM-gull. Denne samlingen gjør henne til en av tidenes kunstløpere og på Henie Onstad Kunstsenter er også alle hennes medaljer stilt ut. Hennes mann, Niels var en skipsreder og en nær bekjent av Edvard Munch. Hvert år blir kunstsenteret de etterlot seg besøkt av 100.000 gjester både fra inn- og utland.

Over 4000 verk utstilt

skulpturparkSiden åpningen i 1968 med sine 300 verk har samlingen i dag vokst seg til hele 4000. Her finner du alt fra verk fra modernismen, men også spesialsamlinger knyttet til Cobra- og Fluxusbevegelsene. Utenfor veggene finnes det også en helt spesiell , som glir inn i de vakre naturomgivelsene med både skog og sjø. Selv om kunstsenteret har en stor samling av faste verk er det også flere midlertidige utstillinger gjennom hele året fra både norske og internasjonale kunstnere.