Uvanlige kunstverk

De fleste forbinder bildekunst med maling, pensel og kanskje akvarellblyanter. Men det finnes svært mange andre materialer man kan bruke til å lage kunstverk. Et maleri kan inneholde andre elementer, som fjær, blader, tørkede blomster, steiner, flaskekorker og knapper. Skal man lage et fargerikt motiv, kan man også bruke Lego eller Hamaperler. Dette blir spennende og effektfulle bilder som skiller seg ut fra tradisjonelle malerier.

Flere steder i verden er det vanlig å lage gatekunst med blomsterblader, ofte i forbindelse med religiøse seremonier. Hvis man har en mengde fargeblyanter og fargestifter liggende, men ikke er spesielt flink til å tegne, kan man i stedet lime blyantene eller fargestiftene på et lerret, og lage kunst på den måten. Dette blir fargerikt og spennende, men det trengs ganske mange fargeblyanter til kunstverket.

Kunst av mat

food artMat kan også brukes til å lage kunstverk. Som barn får man høre at man ikke skal leke med maten, men kunstnere bryr seg selvsagt ikke om slike regler. De bruker gjerne spiselige materialer når de skal lage malerier eller skulpturer. Hvis du har opplevd at brødristeren svir brødskivene, kan du bruke dem til å lage et kunstverk, slik Maurice Bennett har gjort. Og, ja, folk betaler faktisk penger for å se på de svidde brødskivene hans! Noen kunstnere bruker også frokostblanding til å lage kunstverk. Eller hva med å bruke fargerike godterier, slik Hannah Mendelsohn har gjort? I dag finnes det også fargerik kakepynt som enten kan brukes til å lage et kunstverk på en kake, eller på et lerret. Det bestemmer man jo selv.

Verdifulle kunstverk

Både mynter og pengesedler kan brukes til å lage kunst. Pengesedler kan enten brettes eller deles opp i biter for å skape den effekten man ønsker, men dersom man skal lage et kunstverk av pengesedler, trenger man en del penger. I Norge er jo femtilappen den minste seddelen – da er det mer praktisk i USA, der man har sedler som bare er verdt en dollar. Alternativt kan man jo bruke monopolpenger, for det er ikke alle som har råd til å bruke mange tusen kroner for å lage et mesterverk.

2012 PCA_100K Super High Roller_Day 1Andre verdifulle materialer man kan bruke, er gull og sølv. Bladgull og bladsølv ble ofte brukt i religiøs kunst tidligere, men dette gjør jo at kunstverkene både blir kostbare å lage og kostbare å kjøpe. Er de verdifulle, tør man kanskje ikke engang å ha dem på veggen. Noen kunstnere har laget kunst med pokersjetonger. Dette kan være et alternativ til å bruke penger i kunsten. Dersom du blir inspirert til å gjøre noe liknende selv, kan du kjøpe pokersjetonger fra Poker Stars nettbutikk. Skal man lage kunst på denne måten trenger man en god porsjon tålmodighet, og man må helst legge en plan før man begynner å lime sjetongene eller pengene på plass på lerretet.

Kunstverk av tekstiler

Tråd og tekstiler kan brukes til å lage fantastiske kunstverk, noe denne nettsiden er et eksempel på. Tekstilkunst inkluderer svært mange teknikker, og tekstilene kan enten brukes alene eller sammen med andre materialer. Også i Norge finnes det mange gode tekstilkunstnere.

Søppel og gjenstander

modern-artDet meste kan faktisk brukes til å lage kunstverk. Noen bruker gjenbruksmateriale eller til og med søppel, og gir det nytt liv. Ellers kan man bruke stort sett det man finner, både vanlige og uvanlige bruksgjenstander. På nettsiden My Modern Met kan man se portretter laget av Rubiks kuber, skruer, disketter, kaffekopper, reklame, terninger, plektre, telefonkataloger og mye annet. Her er det mengder av inspirasjon å finne. Flaskekapsler, plastposer og plastkorker kan brukes til kunst, og plast har man jo som regel mer enn nok av. Det gjelder bare å være kreativ og bli inspirert. Plutselig kan ting man ellers ville ha kastet bli til et kunstverk.